Huiswerk

Afgelopen maandag heb ik huiswerk gekregen. Niet voor de gein, maar echt serieus. De opdracht is als volgt; maak een witboek. In het gesprek werd mij geadviseerd om een een mooi notitie boekje te kopen om mijn witboek in bij te houden.

En zo gebeurde het, met veel tegenzin fietste ik vanuit mijn gesprek door naar de stad. Ik had de opdracht om een mooi boekje te kopen. Het boekje mocht niet te dun zijn, want je moet het langere tijd gebruiken en er regelmatig wat in opschrijven. De opdracht was vrij concreet, dacht ik. Tot ik in de Hema aankwam op de afdeling kantoorartikelen, waar een walhalla is aan notitieboekjes. Ik had mij voorgenomen een boekje te willen zonder lijntjes, gelukkig bleef er dan maar één boekje over. Keuze probleem opgelost, boekje pakken, betalen en naar huis.

Zo kwam ik thuis, met mijn gekochte boekje en de drie a4tjes huiswerk. Tijd om te lezen wat dat witboek nou echt inhoud en wat er van mij verwacht word. Er was met nadruk gezegd dat deze huiswerkopdracht niet goed of fout kan zijn. Een witboek; is een dagboek waarin je positieve dingen noteert. Met de daarachter liggende gedachte; als je vaker positieve gevoelens ervaart, heeft dat een gunstige uitwerking op je stemming.

Die avond begon ik dapper aan mijn huiswerk. Ik mag met twee positieve punten per dag beginnen, wat een opluchting. In de opdracht staat; houd censuur buiten de deur. Dit is misschien nog wel de grootste uitdaging als je het mij vraagt. Ik kan je vertellen het is super moeilijk om positieve punten te bedenken, ook al zijn het er ‘maar’ twee.  Ik had eten voor mijzelf gekookt, maar is dat nou een punt om op te schrijven? In mijn hoofd brak de oorlog uit aan negatieve censuur, want eten koken kan iedereen. Toch besloot ik het op te schrijven. Ik zou er van alles bij willen schrijven om dit heel misschien (heel ver weg) positieve punt te ontkrachten. Ik besloot om dat niet te doen, ik zette er een punt achter. Zo vulde de eerste bladzijde van mijn boekje zich met; een gezonde maaltijd gekookt en een halfuur gewandeld. Punt, dit is wat het voor vandaag is, morgen weer een nieuwe zoektocht naar twee positieve punten met daarachter weer een punt.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *