Soms heb ik het gevoel dat er een bommetje gemaakt word in mijn hoofd. Dat er iemand van de hoge duikplank afspringt zijn armen vouwt, zijn benen optrekt en in het water beland met daarop volgend de plons, de spetters en de golven. Golven die tegen de kant aan botsen om daarna iets minder hevig terug te komen golven die langzaam aan steeds verder afzwakken. Totdat het volgende bommetje eraan komt.

Soms zijn dit mijn eigen gemaakte golven, maar vaker ook de golven van een ander. Of het nou positief of negatief is, ik ben gevoelig voor bommetjes. Ik plons regelmatig zelf dat water in. (Ik heb een hekel aan zwemmen, maar goed) Ik spring in het diepe om vervolgens maar te zien hoeveel golven er komen. Om te zien en te ervaren hoe hoog deze golven zijn. Ook mijn therapeuten maken graag een bommetje in mijn water. Soms zorgen ze voor zulke hogen golven dat de golven een week de tijd nodig hebben om af te zwakken. Ik blijf dan maar nadenken, onrust hebben en piekeren. Wanneer ik de week erna vertel over de onrust is het antwoord; ‘ja dat had ik wel verwacht.’  Blijkbaar hoort dit bij therapie :)..

Golven, blijkbaar heb ik ze nodig. Wanneer er geen bommetjes gemaakt worden in mijn water door anderen, dan maak ik ze zelf. Ergens heb ik het nodig om met de golven te spelen, de uitdaging hiervan vind ik heerlijk. Toch is het niet altijd handig, want hoge golven overspoelen. Ze zorgen er soms voor dat ik een slok water binnenkrijg of naar zuurstof moet happen. Stapje voor stapje leer ik dat water ook water blijft wanneer het niet golft. Ook leer ik dat ik niet wil streven naar alleen maar rustig water, want dat past niet bij mij. Ik spring af en toe in het diepe, maar mag leren dat ik niet altijd zoveel golven nodig heb en dat een rustig watertje ook best oké is.
En dit leren gaat met vallen en opstaan, want het blijft verleidelijk om zoveel mogelijk golven op te zoeken en te maken. Maar op het moment dat ik weer eens naar zuurstof moet happen, probeer ik nu voor even op rustig water te komen in plaats van nog meer golven op te zoeken.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *