Pillenparade

Er is een zeker verband tussen pillen en een opname. Al vrij snel na mijn opname kwam ik in aanraking met medicatie. Om lekker te kunnen slapen en de stemmingswisselingen minder heftig te maken. Nou dat bleek toch even anders te werken dan in eerste instantie gedacht/gehoopt. Ik zit hier nu een week en in totaal heb ik over alle nachten maximaal twintig uur geslapen. Nachten rondjes draaien in bed en thee drinken met de nachtzuster.

Nu is het vervelend dat ik niet zoveel slaap, maar de gesprekken midden in de nacht zijn best wel leuk. Het is grappig om te merken hoe er direct aan medicatie gedacht wordt. ‘Oh? kan je niet slapen? Wil je nog medicatie?’, komt regelmatig langs. Helaas, stond voor mij geen extra dosis pillen voorgeschreven. Na een kopje thee met een warme kruik maar weer mijn bedje in, zonder extra pilletje.

Ik vind de ‘pillenparade’ een fascinerende bezigheid. Gedurende de dag, zijn er verschillende momenten waarop er medicatie gehaald kan worden. De ‘pillenparade’ een rij wachtende mensen. Wachtend op het pilletje wat hun de dag door helpt, die hun rustig maakt, of de nare gevoelens wat onderdrukt.
Dit is ook een ‘instellingsdingetje’ waarvan ik dacht, dat gaat mij niet overkomen. Nou ik kan je vertellen dat ik mijzelf vanavond ook trappelend aansluit in dit rijtje. Hopend op dat pilletje die mij een goede nachtrust geeft.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *