Ik heb al lange tijd een relatie met de lat. Door deze relatie heb ik veel bereikt, want ik legde de lat altijd hoog genoeg om dingen te bereiken. Ik heb deze relatie met de lat dus ook erg lang op prijs gesteld, maar mijn relatie met de lat lijkt nu steeds gecompliceerder te worden.Dit tot grote irritatie van mij.

Lat, wat heb je mij veel gebracht. Vijf prachtige jaren recreatiewerk bij de Boshut, dat allemaal omdat ik vond dat ik in het eerste jaar het avontuur in mijn eentje aan moest gaan. Ook ben ik door jou zover in mijn opleiding gekomen, ik haalde in één jaar mijn propedeuse. Hoge lat, door jou heb ik twee jaar lang gestudeerd, gewerkt en daarnaast nog mijn vrijwilligerswerk gedaan. Lieve hoge lat, wat heb ik veel dingen bereikt door jou iedere dag weer na te streven, mede door jou ben ik geworden wie ik nu ben.
Maar lieve lat, wat heb je mij ook veel gekost. Door jou altijd op de maximale hoogte te leggen heb ik ontzettend veel van mijzelf gevraagd.
Ook nu ik depressief ben merk ik dat mijn relatie met jou belangrijk is voor mij. Het liefst leg ik jou ook nu heel hoog, maar dat kan en mag niet meer.

Het is tijd voor relatietherapie. Uit de evaluatie is gebleken dat je me tot nu toe ver gebracht hebt, maar daaruit is ook gebleken dat je mij teveel gekost hebt. Het is tijd om te kijken naar een nieuwe beter werkbare relatie tussen jou en mij. Ik ben er nog niet over uit wat de juiste hoogte voor jou wordt. Tot die tijd houd ik de haat en liefde verhouding die ik nu met jou heb maar aan, want lat wat ben je soms vreselijk irritant en vermoeiend.

Dus leuke, lieve, stomme, irritante en vermoeiende lat je mag in mijn leven blijven, maar zullen we opzoek gaan naar een beter werkbare relatie?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *