Ik modder wat door, hobbel van afspraak naar afspraak en probeer tussendoor activiteiten te doen die ik ‘normaal’ leuk zou vinden. Tussendoor probeer ik wat meer te slapen of rust te pakken. Ik doe mijn best om de dingen te laten zijn zoals ze zijn en probeer toe te laten dat ik me rot voel. En ondertussen blijf ik tegen mijzelf zeggen; dit gaat weer over, je bent al rete ver gekomen dus hup!.

Gelukkig kan ik zeggen dat het hiervoor genoemde recept nog  steeds werkt. Heel langzaam voel ik me steeds weer wat meer compleet. Alsof ik het bouwpakket Marit weer langzaam in elkaar aan het zetten ben, stukje voor stukje. Het is klote dat het bouwpakket met momenten uit elkaar blijft vallen, maar het is tof om te zien dat ik het zelf weer in elkaar kan zetten. Laten we maar zeggen dat het voordeel van regelmatig uit elkaar vallen is dat ik ook weet hoe het weer in elkaar moet. Terwijl ik de stukjes weer bij elkaar zoek, probeer ik wat te reflecteren en te puzzelen. Had ik toch een stukje op de verkeerde plek, wat ervoor zorgde dat het uit elkaar viel? Was de vorm niet goed? Of was de lijm niet sterk genoeg?

Waar ik deze keer achterkwam? Ik bouwde aan mijn oude appelboom. Jarenlang stelde ik me op als appelboom in een appelboomgaard, maar eigenlijk voelde ik me een perenboom. De afgelopen jaren leerde ik dat ik als perenboom ook best wel in een appelboomgaard mag staan, maar toch blijft het soms het lastig. Want nu ik me op nieuwe plekken begeef, waarin veel appelbomen staan. Bouw ik weer oud en vertrouwd verder aan mijn appelboom met die o zo stevige wortels. Maar na een tijdje bouwen vallen de stukjes toch weer naar beneden. Bouwen aan een appelboom werkt gewoon niet voor mij. Maar de perenboom die ik zo ontzettend graag verder op wil zetten is soms nog zo wankel. En een wankele perenboom zijn tussen veel appelbomen op werk en studie is best lastig… Dus heb ik maar besloten dat ik soms best wel even die oude appelboom mag zijn, want juist daar zit mijn kracht om weer te bouwen aan die perenboom.

Snap je het nog? Na het hele bouwpakket, appelbomen en perenbomen verhaal? 😉

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *