Verjaardag

Een paar jaar geleden nam ik Sokje in een gekke bui in huis, om te dienen als knuffelkonijn voor de ouderen waartussen ik woonde. Dit taak ging het beestje super goed af, zo tam als hij is bleef hij keurig op de rollator zitten wanneer mijn buurman buiten een sigaretje ging roken. Hij zat in het mandje van de scootmobiel en kreeg van mijn dementerende buurvrouw regelmatig een saucijzen broodje voor zijn mond geduwd. (Om vervolgens teleurgesteld te zijn dat Sok het niet op at).

Wat ik toen nog niet wist is dat dat kleine beestje ook zoveel voor mij zou gaan betekenen. En nog steeds geef ik niet altijd toe dat ik veel waarde hecht aan de kleine pluizenbol, maar de mensen die dicht om mij heen staan weten echt wel dat hij belangrijk voor me is. Want in de loop der jaren veranderde Sokje in een knuffelkonijn voor bejaarden naar een knuffelkonijn voor een heel depressief meisje. Nachtenlang waren  (of zijn) we samen wakker, terwijl de hele wereld sliep. Nachten huppelde hij vrolijk rond terwijl ik in pyjama met thee naar hem zat te kijken. Of ik knuffelde het beestje helemaal plat omdat ik me zo rot voelde. Dit kleine beest is veel meer voor me gaan betekenen dan dat ik soms toegeef, daarom ben ik ook ontzettend blij met het cadeau wat ik voor mijn verjaardag kreeg. Een prachtig kunstwerk van Sok, getekend met houtskool. (door https://www.kunstbloc.com/)

En dan wil ik ook nog maar even stil staan bij het feit dat ik vandaag 25 jaar ben geworden, een kwart eeuw oud zeggen ze dan. Vandaag sta ik even een momentje stil bij de donkere perioden waarin ik niet meer verder wilde leven. Ik heb zo vaak gehoopt en gewenst dat ik geen 25 zou worden. Toch vier ik vandaag met trots mijn 25ste verjaardag, want ik heb het dus mooi wel zover geschopt en dat is genoeg reden voor taart. Alle donkere momenten die tot nu toe geweest zijn ben ik doorgekomen en alle donkere momenten die nog komen zal ik vast ook doorkomen. En met dat in mijn achterhoofd ga ik knuffelend met Sok mijn nieuwe levensjaar in. Opzoek naar nieuwe avonturen en mooie momenten om te sparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *