Uitdaging

Een paar weken terug kreeg ik een appje: “Ik heb je een mailtje gestuurd met een verzoek(je)… Ben benieuwd wat je ervan vindt”.Zo nieuwsgierig als ik ben open ik gelijk mijn mailbox en lees het mailtje. Ik vind daar een leuk spannend maar vooral uitdagend verzoek(je).

Het verzoekje: Ik wil je graag uitnodigen voor het open MIND Festival om te komen spreken, in een tipi-tentje!
Deze zin alleen al was genoeg reden tot een enorme achtbaan aan gedachten en gevoelens. Zo was de eerste gedachte; Ik? Spreken op een festival? Dat kan toch niet?
Na drie keer het mailtje gelezen te hebben moest ik toch maar geloven dat het er echt stond. Mijn tweede gedachte was; oké dit is een enorme uitdaging, durf ik deze uitdaging aan te gaan?

Tijdens mijn opname werd het al tegen mij gezegd; ‘Deze ervaring kan je later in je werk als sociaal pedagogisch hulpverlener gebruiken’. Een uitspraak die ik op dat moment ontzettend moeilijk vond, maar het is wel een uitspraak die altijd ergens is blijven hangen. Vanuit de hoop om iets te kunnen betekenen ben ik Hersenwandelingetjes gestart. Al was het om maar één iemand uitleg te geven over wat mijn depressie voor mij is. Inmiddels bestaat Hersenwandelingetjes bijna een jaar. Ik schrijf nog steeds open en eerlijk over mijn strijd met mijn depressie en probeer op die manier wat bij te dragen.

Toen kwam deze uitdaging op mijn pad..  Durf ik het? Kan ik het aan nu ik soms nog zo onstabiel ben? Na veel getwijfel besloot ik om de uitdaging  aan te gaan. Over 17 dagen is het al zo ver… en wat is dat ontzettend spannend. Er zijn nog steeds zoveel redenen om het niet te doen, maar de belangrijkste reden om het wel te doen vergeet ik niet. Meer openheid, eerlijkheid en bekendheid rondom depressie. Wanneer wij ‘depressieve mensen’ al niet over depressie durven te praten, waarom zouden anderen dat dan wel doen?

Nieuwsgierig naar het open MIND festival? Kijk dan op; https://wijzijnmind.nl/nieuws/open-mind-festival-voor-alles-over-je-mind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *