Rust

Terwijl ik deze blog typ zit ik in een stukje natuur van Zwolle waarvan ik ooit zei: “Hier kom ik nóóit meer.” Dit zei ik nadat ik er bijna dagelijks een therapeutisch rondje mocht lopen onder begeleiding. Ik dacht dat ik hier nooit meer wilde zijn na mijn opname, dit blijkt anders te zijn.

Wanneer mijn hoofd vol zit, wandel, ren of fiets ik hiernaar toe. Om tot rust te komen, te wandelen totdat mijn hoofd leeg is. Deze plek haalt soms van alles omhoog, maar veel vaker herinnert deze plek mij aan het leven. Aan de strijd die ik heb geleverd om hier nog te kunnen zijn. Maar ook besef ik me hier hoe belangrijk het is dat ik voor mijzelf zorg. Om te voorkomen dat ik nogmaals hier rondjes moet lopen onder begeleiding.

Ook vanavond zit ik hier omdat mijn hoofd vol zit. Ik merk het de laatste weken steeds vaker dat. Opzich is dat niet heel raar, want ik ben met veel meer dingen bezig dan alleen voor mezelf zorgen. Werk, studie, leerwerkplek, vrijwilligerswerk en de Socialrun. Allemaal dingen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen en waar ik dus blij van wordt. Maar het geeft ook veel nieuwe uitdagingen en prikkels. Genoeg om in mijn hoofd veel mee bezig te zijn. Dat is allemaal niet erg, maar hoe blijf ik toch mijn rust momenten vinden?

Mijn huis is niet meer de rustige plek zoals die de afgelopen maanden was. Want mijn laptop vraagt om toch nog even wat uit te zoeken voor de opleiding in september, etc. Mijn telefoon laat mijn mailbox zien, die ineens weer belangrijk is na twee jaar bijna geen belangrijke mail… thuis kom ik steeds vaker weer in de ‘nog-even-dit-nog-even-dat’ modus. En dat zorgt ervoor dat mijn hoofd steeds weer vaker vol zit, waarmee? Met grotendeels onnodige prikkels die ik zelf opzoek op mijn telefoon/laptop.

Om mijn huis en dus hoofd in de avond weer een beetje rustiger te maken, ga ik mijn goede voornemen die in Canada ontstond maar eens uitvoeren. In Canada waren mijn avonden zonder telefoon heerlijk en sliep ik beter. Daarom ik maakte een voornemen, namelijk minder telefoon gebruik in de avond. Daar kwam niets van terecht. Nu merk ik dat mijn hoofd meer rust nodig heeft om de dingen die ik graag wil doen te kunnen doen. Daarom gaat vanaf vanavond 21 uur mijn internet uit en niet alleen vanavond maar ook alle avonden daarna. Zodat ik mijn hoofd niet nog voller kan stoppen met zinloze informatie. Ik ben benieuwd of dit gaat lukken, maar zonder goede voornemens kom je nergens..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *