Autorijden

Gang is alles, remmen is angst. Iets wat ik vaak toepas(te) in mijn leven. Niet zozeer in het autorijden, want ik ben een vrij brave bestuurder al zeg ik het zelf. Op veel andere fronten is gang voor mij wel alles. Met volle honderd procent ergens ingaan en doorgaan tot je er bij neervalt. Yes its me!

Nu leer ik langzaam dat ik altijd maar gas gegeven heb. Soms kwam mijn ‘auto’ stil te staan, maar dan was het even tanken en weer door. Na de tankt vol (of halfvol) gegooid te hebben reed ik weer door. Het liefst sloeg ik dan een versnelling over om weer zo snel mogelijk op hoge snelheid te zijn. Nu zie ik dat ik de afgelopen jaren mijn tank nooit meer helemaal vol gegooid heb. Iedere keer kon er een beetje minder bij in. Ook de kleine beurt heb ik overgeslagen. En nu sta ik met een lege tank en een auto die niet door de apk komt.

Ik ben heel langzaam mijn auto weer een beetje aan het opbouwen. Maar op het moment dat ik het idee heb dat ik weer kan rijden trap ik het gas weer volledig in. Waardoor de tank dus weer extra snel leeg is. Soms raakt de tank zo leeg dat ik weer een paar dagen stil kom te staan. Soms blijft er nog een klein beetje in de tank waardoor ik een paar dagen achter elkaar gas geef. Op sommige momenten weet ik heel goed dat ik mijn gas niet volledig in moet trappen. Wat er dan gebeurt is gas geven en remmen tegelijk. Zoals de gemiddelde persoon met rijbewijs weet, dat is ook niet erg handig. Ik zou dus eigenlijk gedoseerd moeten leren gas geven. Dat is zo lastig en een enorme zoektocht.

Wat ik nu wel ontdekt heb is dat gas geven iets is wat bij mij hoort. Geen gas geven past niet bij mij. Daarom ik heb ik maar besloten dat ik gas mag geven, want dit hoort bij mij. Ergens volle honderd procent en passie voor gaan is Marit. Alleen moet ik leren om af en toe ook eens langs de snelweg te parkeren in plaats van alleen maar te tanken en weer door te gaan. Ook mag ik leren leren dat erĀ  hele mooie sluiproutes bestaan en dat ik niet altijd op volle snelheid hoef te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *